کفپوش اپوکسی

(به عنوان لایه نهایی یکپارچه و بدون درز سیستم‌ های پوششی کف )

کفپوش اپوکسی بر پایه رزین اپوکسی و هاردنر پلی‌آمین طراحی شده و به عنوان لایه نهایی سیستم‌های پوشش کف یکپارچه و بدون درز بر روی سطوح بتنی، سیمانی و پلیمری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده به دلیل داشتن مقاومت شیمیایی بسیار بالا در برابر محلول‌های اسیدی، قلیایی، نمک‌ها، حلال‌ها و روغن‌های پایه نفتی و آروماتیک، گزینه بسیار مناسبی جهت پوشش دهی کف سازه‌های مختلف می‌باشد. همچنین حساسیت پایین آن به شرایط محیطی و قابلیت اعمال آسان آن، کاربرد این کفپوش را  بسیار گسترده کرده است.

مصارف:

به عنوان رویه سیستم کفپوش در:

  • پلنت‌ها و سالن‌های تولید مواد شیمیایی، غذایی و دارویی
  • انبارها و سوله‌های صنعتی
  • پارکینگ‌های طبقاتی
  • سطوح بتنی در معرض مواد خورنده
  • بیمارستان‌ها و مراکز خرید
  • سالن‌های ورزشی، زمین‌های بازی سرپوشیده و …

خواص و مزایا :

  • مقاومت شیمیایی بسیار بالا در برابر محلول‌های اسیدی، قلیایی و نمکی
  • قابل اجرا بر روی کفپوش‌های قدیمی اپوکسی
  • مقاومت فشاری بسیار بالا
  • خود تراز شونده (self-level)
  • سازگاری بالا با سیستم‌های اپوکسی، پلی‌یورتان و پلی‌یوریا
  • یکپارچه و بدون درز
  • اعمال آسان
کفپوش-اپوکسی-1024x1024
Article. No
Color
Packing Size
Unit
MANISEAL-KAFPOSHEP
قابل ارائه در رنگ های مختلف
حلب 16/5 + حلب 3 کیلوگرمی
کیلوگرم

کفپوش اپوکسی و چگونگی کار با آن

اپوکسی چیست؟

 

اپوکسی یک چسب، رنگ، پلاستیک یا مواد دیگر است که به صورت پلیمری از اپوکسیدها ایجاد می شود. اصطلاح اپوکسی برای توصیف پوشش هایی استفاده می شود که از دو جزء ایجاد می شوند، به این معنی که ترکیبی از دو ماده شیمیایی مختلف به نام رزین نامیده می شود. این اپوکسی را به عنوان یک کوپلیمر طبقه بندی می کند. رزین از نظر شیمیایی از پلیمرهای با زنجیره کوتاه تشکیل شده است که در انتهای آنها یک گروه اپوکسید وجود دارد. در مقایسه با استفاده از انواع دیگر رزین ها برای کفپوش، استفاده از کفپوش اپوکسی مزایای زیادی دارد. مهمتر از همه، کفپوش اپوکسی به عنوان بالاترین مقاومت رزین در صنعت شناخته شده است. آنها قوی ترین پیوند را بین رزین و آرماتور ارائه می دهند و امکان ساخت سبک ترین قسمت و بادوام ترین ماژول ها را فراهم می کنند.

 

اپوکسی معمولاً به دلیل خواص مکانیکی عالی و پایداری ابعادی آن انتخاب می شود. هنگامی که کفپوش اپوکسی به درستی عمل می کند، مقاومت شیمیایی و حرارتی خوبی دارد و انقباض بسیار کمی دارد. رزین های اپوکسی یک گزینه عالی برای تعمیر هستند زیرا به مواد غیر مشابه و مواد قبلا پخته شده می چسبند. بیشتر رزین‌های اپوکسی را می‌توان با گرما پس‌کور کرد تا استحکام، دمای سرویس و پایداری ابعادی آن‌ها را بهبود بخشد. قطعات باید در دمایی که با حداکثر دمای سرویس آنها مطابقت داشته باشد یا بیشتر از آن باشد پخت شوند. در غیر این صورت، اپوکسی ممکن است منحرف شود. چسباندن رنگ اپوکسی استحکامی را ارائه می دهد که با سایر مواد رایج مانند وینیل استر یا پلی استر قابل مقایسه نیست.

کفپوش اپوکسی چیست؟

کفپوش اپوکسی

 

اپوکسی به عنوان یک گزینه کفپوش در کاربردهای مسکونی، تجاری و صنعتی روز به روز محبوب تر می شود. کفپوش اپوکسی معمولاً سیستم های دو بخشی هستند که از رزین قسمت A و سخت کننده قسمت B تشکیل شده اند. افزودنی‌های ویژه مانند کنترل جریان، مهارکننده‌های UV، تقویت‌کننده‌های چسبندگی، شتاب‌دهنده‌ها و غیره اضافه می‌شوند تا پوشش‌هایی ایجاد کنند که در طیف گسترده‌ای از کاربردهای کف‌پوش عملکرد خوبی دارند. با استفاده از این افزودنی‌های ویژه، پوشش‌های کف اپوکسی برای دستیابی به ویژگی‌های مختلف عملکرد مطلوب مانند درمان سریع‌تر، افزایش مقاومت در برابر سایش، مقاومت شیمیایی بالاتر، ویسکوزیته بالاتر یا پایین‌تر و بسیاری موارد دیگر فرموله می‌شوند. رنگدانه های مختلف، سنگدانه های کوارتز رنگی تزئینی، تکه های وینیل، زرق و برق و سایر مواد افزودنی به رزین کفپوش اپوکسی اضافه می شوند تا عملکرد و ویژگی های زیبایی شناختی متفاوتی داشته باشند. در نهایت، انواع مختلفی از مخلوط‌های شن و ماسه (دوغاب، ماله، پخش و غیره) را نیز می‌توان به اپوکسی اضافه کرد تا سیستم‌های کفپوش اپوکسی ضخیم‌تر و بادوام‌تر ایجاد شود و بافتی غیر لغزنده به آن اضافه شود. کفپوش اپوکسی یک گزینه کفپوش بسیار متنوع هستند و می توانند در انواع مختلف عملکرد و ویژگی های زیبایی شناسی ساخته و اجرا شوند.

تاریخچه اپوکسی

 

رزین های اپوکسی اولین بار توسط پیر کستان در سال 1936 در سوئیس معرفی شدند که اولین پلیمر اپوکسی را از طریق پخت آن با انیدرید اسید فتالیک سنتز کرد. در سال 1946، رزین های اپوکسی برای اولین بار به صورت تجاری در نمایشگاه صنعت سوئیس عرضه شد. امروزه اپوکسی چیزی است که در طیف گسترده ای از صنایع و به ویژه برای صنعت ساختمان و ساختمان استفاده می شود. سایر صنایعی که اپوکسی در آنها استفاده می شود شامل کاربردهای هوافضا و هواپیما، خودروسازی و مسابقه، دریایی، نظامی و دفاعی و کاربردهای ورزشی از جمله اسنوبرد، اسکی یا چوب هاکی و حتی برای صنایع غذایی، صنایع داروسازی و سایر تولیدات می باشد. همچنین اپوکسی می تواند به کاربردهای قالب و تقریباً هر قطعه کامپوزیتی کمک کند.

اپوکسی چگونه کار می کند؟

 

به طور دقیق تر، رزین اپوکسی تزریق نتیجه واکنش شیمیایی است که به عنوان پخت شناخته می شود. پخت فرآیند شیمیایی است که شامل مواد شیمیایی همراه با اپوکسیدها می شود که به عنوان عوامل پخت یا سخت کننده شناخته می شوند. مکانیسم سخت شدن از طریق اتصال عرضی زنجیره های پلیمری ایجاد می شود. این نتیجه عمل آوری همان چیزی است که پلیمرهای ترموست اپوکسی را ایجاد می کند که مقاومت، دوام، تطبیق پذیری و چسبندگی متمایز دارند. عمل آوری اپوکسی از طریق گرما و دماهای بالا آغاز می شود. به عبارت دیگر، اپوکسی یک ماده ترموست است. اگر دمای محیط برای ایجاد فرآیند پخت کافی نباشد، عمل آوری رخ نخواهد داد. اپوکسی را نمی‌توان پس از عمل‌کردن خشک کرد.

انواع مختلفی از رزین های اپوکسی وجود دارد که بسته به نتیجه دلخواه فرد، قابلیت ادغام با یکدیگر را دارند. یک محلول سفارشی تر از اپوکسی را می توان از طریق اختلاط نرم کننده ها، پرکننده ها یا مواد افزودنی ایجاد کرد. این افزودنی ها به منظور تنظیم خواص نهایی برای مصارف فردی مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایا و معایب کفپوش اپوکسی

 

مزایا در مورد کفپوش اپوکسی بسیار بیشتر از چالش هاست. برخی از مزایا عبارتند از:

  • ظاهر بصری

 کفپوش اپوکسی پوششی براق ارائه می کنند که برای گاراژها، سایر فضاهای مسکونی و ساختمان های تجاری عالی است. بافت صیقلی همچنین تمیز کردن این کف‌ها را آسان می‌کند و باعث می‌شود درخشندگی آن برای سال‌های طولانی دوام بیاورد.

  • دوام

 پیوندهای شیمیایی قوی کفپوش اپوکسی آنها را برای فضاها و امکانات پرتردد با بلند کردن سنگین یا فرآیندهای بالقوه فشرده ایده آل می کند.

  • مقرون به صرفه بودن

 کفپوش اپوکسی نسبت به سایر گزینه های کفپوش مقرون به صرفه تر هستند. با در نظر گرفتن دوام آنها، این بدان معناست که شما همچنین پول بیشتری را به دست خواهید آورد.

  • استانداردهای نظارتی و ایمنی

 کفپوش اپوکسی در صنایع مختلف به خوبی قابل اعتماد است. به عنوان مثال، کفپوش اپوکسی مورد تایید USDA و FDA برای استفاده در تجهیزات پردازش و توزیع مواد غذایی و نوشیدنی وجود دارد.

بو، رطوبت و حساسیت سه مسئله اصلی است که افراد هنگام نصب کفپوش اپوکسی با آن مواجه می شوند. خوشبختانه، هر سه به راحتی با نصب با کیفیت حل می شوند. بوی اپوکسی فقط در طول مراحل نصب باقی می ماند، بنابراین نیازی به نگرانی زیادی در این مورد نخواهید داشت. اپوکسی در برابر رطوبت مقاوم است مگر اینکه قبل از نصب به دام بیفتد. نصاب های اپوکسی ما قبل از شروع فرآیند اطمینان حاصل می کنند که کف شما کاملاً خشک است تا احتمال خیس شدن را از بین ببرند. در نهایت، اپوکسی در صورت نصب نادرست یا در زمان نامناسب سال می تواند حساس باشد. در مورد دومی، معمولاً بهتر است اپوکسی را در زمان‌های رطوبت کم نصب کنید. از آنجایی که فرآیند نصب آزمایش شده و درست است، می توانید از دقت کار گروه تخصصی مانیسیل اطمینان حاصل کنید.

فرآیند اعمال کفپوش اپوکسی

 

فرآیند اعمال کفپوش اپوکسی برای اطمینان از اجرای صحیح پوشش کف اپوکسی مهم است. کاربرد کفپوش اپوکسی شامل اجرای لایه های مختلف می باشد. اینها شامل فاز لایه پرایمینگ، فاز لایه پوشش بدنه و فاز لایه لایه بالایی هستند. این باعث ایجاد کفی می شود که ضخیم تر و بادوام تر از کفی است که فقط یکی از دو لایه رنگ دارد.

در طول فرآیند اجرای کفپوش اپوکسی، اولین چیزی که باید از آن اطمینان حاصل شود این است که بتن کف سنگ ساییده شده و در شرایط خوبی قرار دارد. سطح کف باید طوری آماده شود که بتواند پوشش جدید اپوکسی را در بالای خود بپذیرد. آماده سازی شامل حذف ذرات گرد و غبار، سنگ زنی، انفجار شات و خراش است. فاز بعدی مرحله پرایمینگ است. در طول بتونه کاری مهم است که پرایمر راه خود را به عمق کف باز کند و اطمینان حاصل شود که در شرایط خوبی برای استفاده قرار دارد.

پس از مرحله پرایمینگ، مرحله بعدی شامل پر کردن تمام سوراخ های قابل مشاهده و ترک های قابل مشاهده کف با اپوکسی است. این کاربرد اولین لایه در سیستم لایه اپوکسی است. پس از این کاربرد، کف باید به آرامی آسیاب، سنباده و لایه بندی مجدد شود. به منظور آزمایش درزگیر، ممکن است مقداری آب فشرده روی زمین اعمال شود. اگر آب در آن خیس نشود، به احتمال زیاد کف هنوز برای مرحله اجرای کفپوش اپوکسی مناسب و آماده نیست. در مرحله دوم پوشش اپوکسی، رزین اپوکسی با محصولات سخت‌کننده اپوکسی مخلوط می‌شود و اطمینان حاصل می‌شود که کل جزء خالی شده است. یک بار دیگر، تمام گرد و غبار قابل مشاهده باید حذف شود تا به پایان مناسب نهایی برسد.

نتیجه

 

مهم است که توجه داشته باشید که رزین اپوکسی بر اساس گرما و واکنش های شیمیایی است. با این حال، رزین اپوکسی به طور قابل توجهی در دمای اتاق ثابت است. فرآیند پخت تنها زمانی آغاز می شود که رزین اپوکسی با یک عامل پخت دیگر واکنش ایجاد کند.